Vertrouwen

5 krachtige lessen in vertrouwen als zwanger worden/blijven niet lukt

Als je te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen of als zwanger blijven niet lukt, dan heeft dat vaak een grote impact op het vertrouwen dat je ervaart. In jezelf, in je lichaam en in je toekomst. Doordat je dat vertrouwen verliest, voel je je wankel en onzeker. En machteloos omdat je de situatie niet kunt veranderen. Vaak vluchten we dan in ons hoofd: op zoek naar controle door overmatig denken en piekeren.

Met deze gratis online cursus bied ik je vijf waardevolle lessen om dat vertrouwen weer terug te vinden. Om steviger in je schoenen te staan, ook als jouw grote wens nog niet vervuld is. En om beter te kunnen ontspannen ... wat juist zo belangrijk is als je zwanger wilt worden.

In de cursus combineren we fysieke oefeningen met meditatie en mindset. Ze helpen je om op fysiek, mentaal en emotioneel niveau meer in balans te komen. Zodat je met vertrouwen verder op weg kunt naar de vervulling van jouw kinderwens.


Vertrouwen Houden

vijf praktische lessen om vertrouwen te ervaren als je geen controle hebt


Your Instructor


Ellen van der Valk
Ellen van der Valk

Ellen van der Valk (1976) geeft sinds 2012 fertiliteitsyoga en coaching. Ze heeft al honderden vrouwen succesvol begeleid op hun pad.

Bijna tien jaar geleden begonnen mijn man Joost en ik – na allerhande onderzoeken – met IUI-behandelingen. In diezelfde maand begon ik aan een yoga opleiding. Destijds voelde ik me vooral heel verloren, maar terugkijkend was juist dát het moment waarop ik de richting van mijn leven rigoureus veranderde en er ruimte kwam voor mijn grote passie: de magische wisselwerking tussen geest, lichaam, gezondheid en geluk. Met mezelf als eerste studie-object.

Yoga, een gezonde levensstijl en een positieve mindset hielpen me tijdens de behandelingen in praktisch opzicht. Zo had ik minder pijn bij de eicelpunctie door specifieke yoga-oefeningen en herstelde mijn lichaam zich sneller van hormoonbehandelingen. Maar ook op mentaal/emotioneel vlak. Mijn yogamat was de veilige plek waar ik weer vertrouwen vond in mijn lichaam, mezelf en het leven. Door een gezonde leefstijl, kreeg ik meer energie en bleef ik makkelijker in balans. En door een positieve, open mindset, zag ik mogelijkheden en kon ik zin geven aan deze intense periode.

Omdat ik zélf ervaarde hoe belangrijk het is om in zo'n uitdagende fase goed voor jezelf te zorgen op fysiek, mentaal/emotioneel én spiritueel niveau, voelde ik een sterk verlangen om dit met anderen te gaan delen. In 2011 zegde ik mijn baan op en begon met het begeleiden van vrouwen door middel van yoga en personal coaching. Ik publiceerde twee boeken, ontwikkelde een online cursus, gaf lezingen en organiseerde retreats. En dat doe ik nog steeds, met veel liefde en passie, inmiddels samen met Joost.

Het thema vruchtbaarheid is prachtig. En ik weet als geen ander dat als je niet zwanger wordt of blijft, dat heel veel van je vraagt. Maar ik weet ook dat het geen lijdensweg hoeft te zijn. Vruchtbaarheid is het begin van nieuw leven. Dit thema in je leven nodigt je uit om te groeien, om je te verbinden met de essentie van het leven, jouw essentie, dat wat jij graag door wilt geven.

Het voelt alsof ik met een onontdekte schat rondloop: ‘Je lichaam kan zoveel meer dan je denkt. En je kunt je intens gelukkig en vol vertrouwen voelen, ook als jouw grote wens nog niet vervuld is.’ Je kunt dit proces gebruiken om gelukkiger, sterker en meer jezelf te worden. Zodat je dat straks als moeder of vader door kunt geven aan jouw kindje. Dat is wat ik heel graag met je wil delen!


Frequently Asked Questions


Wanneer begint deze online cursus?
De cursus begint, zodra jij je aanmeldt. Je krijgt dan meteen toegang tot de eerste les. Vervolgens staat er elke dag een nieuwe les voor je klaar.
Hoe lang houd ik toegang tot de cursus?
De cursus blijft voor jou toegankelijk zo lang je wilt. Je kunt de lessen dus altijd terugkijken op de momenten dat je daar behoefte aan hebt.
Wat als ik naar aanleiding van deze cursus meer begeleiding wil?
Als je mijn begeleiding door middel van yoga, meditatie en mindset-coaching fijn vindt, dan help ik je graag verder op je pad. Je mag me gerust mailen ([email protected]) of bellen (06-39 506 546) met je vragen! Ook ben je van harte welkom om je in te schrijven voor een uitgebreide online cursus, deel te nemen aan een workshop, weekend of retreat of voor 1-op-1 begeleiding. Meer informatie vind je op mijn website: www.fertilityyogalifestyle.com.
Kan ik meedoen als ik in een medisch traject zit, mogelijk zwanger ben of fysieke klachten heb?
Ja, dat kan. De fysieke houdingen zijn eigenlijk altijd veilig om te doen. Dat is één van de speerpunten van de vorm van yoga therapie die ik geef: het voorkomen van blessures en het activeren van het zelfhelend vermogen van het lichaam. In de video's en tekst geef ik aanwijzingen over waar je eventueel op moet letten om het nog wat comfortabeler te maken, bijvoorbeeld in geval van IVF/ICSI of menstruatiepijn.

Wil je meer informatie over Fertility Yoga & Lifestyle en Ellen? Bezoek dan onze website! Wil je meer inspiratie ontvangen, volg ons dan op Instagram of Facebook.

Get started now!